Excel·lents de la Gastronomia Catalana
Ral d’Avinyó, ralment una raça única
La carn de porc gourmet originaria de la nostra comarca, el Bages. Ralment Brutal. Som un dels grups líders en el sector porcí del país.
Redacció Barcelona/Bages, 9 de maig de 2025.
RALMENT UNA RAÇA ÚNICA
Des de 2006, vàrem decidir anar a la recerca d’un tipus de porc que ens tornés aquell sabor d’abans. Aquella textura melosa que es desfà a la primera mossegada i és tan difícil de trobar. Per aquest motiu, vam recuperar una raça rústica de porc, poc coneguda al nostre país, però molt apreciada en altres.
RALMENT COMPROMESOS
Porcs tranquils i sans, creixent amb calma i menjant al seu ritme cereals tradicionals. A Grup d’Avinyó ens prenem molt seriosament la cura dels nostres animals, per això les granges i el nostre abattoir estan certificats pel prestigiós Animal Welfair.
RALMENT BEN ALIMENTATS
Per aconseguir l’excel·lència, els nostres porcs només mengen cereals de la millor qualitat que aporten més energia i menys proteïna, com l’ordi i el blat. Els engreixem a poc a poc per potenciar les seves característiques organolèptiques, millorar la seva textura i recuperar l’autèntic sabor del porc.
RALMENT SOSTENIBLES
Contribuïm a una millora mediambiental gràcies a la nostra eficiència energètica i reducció constant de residus.
El nostre departament d’I+D investiga per tal de contribuir activament en la preservació i cura del medi ambient.
Saber-ne més?
https://www.raldavinyo.com

Un nou tipus de porc de més qualitat
Corria l’any 2009 quan l’escorxador d’Avinyó (Bages) va decidir emprendre una aventura per poder crear un porc que oferís una carn de millor qualitat que la del porc blanc.
El projecte de nou creuament porcí, iniciat a Avinyó pel grup Roma, ha finalitzat amb la creació d’un nou tipus de porc, el Porc Ral, criat exclusivament a la localitat i únic a Catalunya, Espanya i fins i tot Europa Continental.
El Ral d’Avinyó s’ha convertit en un porc que proporciona una carn d’una extraordinària qualitat que “reprèn el sabor tradicional i textura tendra que es començava a perdre”, segons Pere Roma, director general de l’empresa.
Com que les races autòctones catalanes s’havien perdut, van decidir crear una varietat porcina nova, tan semblant com fos possible a les originals. I va sorgir el Porc Ral d’Avinyó, gràcies a una cruïlla entre un mascle Berkshire -especialment apreciat al món anglosaxó- i una femella Duroc, una altra espècie rústica.
On comprem els productes de Ral d’Avinyó
Productes Ral d’Avinyó:
– Catalana Ral d’Avinyó filetejada
– Filet de porc Ral d’Avinyó
– Tira de costella Ral d’Avinyó cuita a baixa temperatura
– Bisbe i bull
– Botifarra
– Carn fresca
– Fuet
– Llom curat
– Llonganissa
– Pernil cuit
– Pernil Curat
– Xoriço
Aquests i d’altres productes de Ral d’Avinyó els podem comprar online en el següent enllaç :
>> https://www.masialaportella.com/
O també en botigues físiques que podeu cercar en el següent enllaç :
>> https://www.raldavinyo.com/on-ens-trobaras/